topBanner
Shakshuka met geitenkaas en ei

Shakshuka met geitenkaas en ei

Met krulpeterselie en speltbaguette

Lees meer

Shakshuka is één van onze favoriete vegetarische gerechten. Je kunt met dit gerecht alle kanten op, lekker variëren met de soort kaas bijvoorbeeld. Eieren zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen en natuurlijk eiwitten - een voedzame vegetarische keuze dus.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

4 stuk(s)

Pruimtomaat

6 bosje(s)

Verse krulpeterselie

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kleine speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2515 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.