HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka Met Ei En Cannellinibonen
topBanner
Shakshuka met ei en cannellinibonen

Shakshuka met ei en cannellinibonen

Met ciabatta en feta

Lees meer

Shakshuka is een eenpansgerecht met een saus op basis van tomaten, waarin je eieren pocheert. Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Samen met de eieren is dit een volwaardige vegetarische maaltijd. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. De verse krulpeterselie maakt het helemaal af.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelVeggieOriginal
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅗ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Pruimtomaat

1 blik(ken)

Cannellinibonen

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels15 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de sjalot in fijne ringen en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en cannellinibonen toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerend slinken.

3

Voeg 1 el water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok of hapjespan. Breng aan de kook en laat 3 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur.

4

Maak kuiltjes in het groentemengsel en breek hierin de eieren. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 10 minuten stollen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger zodat overtollig vocht kan verdampen.

5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.