BestellenCadeaubon
Shakshuka met cannellinibonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met cannellinibonen

Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. Samen met de eieren, feta en krulpeterselie ziet het er prachtig uit.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ blik(ken)

Cannellinibonen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels15 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de sjalot in fijne ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en cannellinibonen toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen toe en laat al roerend slinken.

Koken
3

Voeg 1 el water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok of hapjespan. Breng aan de kook en laat 3 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur.

Eieren koken
4

Maak een ruimte in het groentemengsel en breek hierin de eieren. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 10 minuten stollen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te verdampen.

Kruid snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.