BestellenCadeaubon
Schelvisfilet met risotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met risotto van orzo

Schelvisfilet met risotto van orzo

met spekjes, citroen en tijm

Zin in risotto, maar weinig tijd? Deze variant maak je van orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van ristotto gewend bent.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Spekreepjes

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

200 ml

[Zoutarme] groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2581 kJ
Vetten20.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten66.4 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes (zie Tip).
  • Snijd de citroen in schijfjes.

Tip: Heb je geen haast en wil je dit gerecht een leuke draai geven? Schaaf dan de courgette in linten en bak ze mee met de schelvisfilet voor een mooi eindresultaat.

Spekjes bakken
2
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan met bakvet op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Orzo koken
3
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur.
  • Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekreepjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

Weetje: Vis is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.

Vis bakken en serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Verdeel de orzo over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Knijp 1 citroenschijfje per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige citroenschijfjes.