HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Balans
Lees meer

Linzen zijn niet alleen lekker en veelzijdig, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Deze supergezonde peulvruchten zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Wortel

200 g

Prei

50 g

Spekblokjes

1 pak

Linzen

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2182 kJ
Energie (kcal)522 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels12 g
Eiwitten32 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van 1/2 cm en de prei in fijne ringen.

.
.
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur of totdat ze naar wens zijn. De peen mag knapperig blijven.

.
.
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.

.
.
4

Voeg de spekblokjes, de linzen en per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout.

.
.
5

Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

.
.
6

Verdeel de het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.