topBanner
Scandinavische salade met doradefilet

Scandinavische salade met doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

Balans
Lees meer

.

Labels:FamilyEten binnen 3 dagen
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Little gem

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

6 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2446 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 –35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, little gem en de dille door de dressing.

4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de dorade met mosterd erop.