HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconScandinavische Salade Met Doradefilet
topBanner
Scandinavische salade met doradefilet

Scandinavische salade met doradefilet

met gebakken aardappelen

Balans
Lees meer

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

Labels:Eet mij eerstFamilie
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Sjalot

stuk(s)

Little gem

½ head

Botersla

2 stuk(s)

Doradefilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

6 tl

Mosterd

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)585 kcal
Energie (kJ)2447 kJ
Vetten26.49 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten54.16 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels6.83 g
Eiwitten28.4 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.

2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de sla in smalle reepjes.

3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, sla en de dille door de dressing (zie TIP).

Tip: Houd je niet van rauwe sjalot? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de mosterddorade erop.