
Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat: Vis)
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
250 gram
Aardappelen
100 gram
Gebroken sperziebonen
75 gram
Wortelschijfjes
½ stuk(s)
Ui
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
50 ml
Water voor saus
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout




Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
Melt the butter in the same pan and fry the flour with the rest of the garlic for 1 minute. Deglaze with the cream, then pour in the water and crumble in the stock cube (see pantry for amounts). Stir in the dill, then cook the sauce gently for 3 minutes.
Mash the potatoes with the mustard and some of the reserved cooking liquid, then season to taste with salt and pepper. Serve the mashed potatoes, vegetables and salmon on plates. Top the salmon with some of the creamy dill sauce and serve the rest of the sauce alongside.