Skip to main content
Salade met gerookte zalm
Salade met gerookte zalm

Salade met gerookte zalm

2 porties | met avocado en croutons

3.8
(12)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kies deze week voor een lekker zomerse salade met zalm, avocado, honing-mosterddressing en zelfgemaakte croutons!

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Mosterd
Rogge
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Avocado

90 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2157 kJ
Energie (kcal)515 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten26.1 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels5.4 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Snijd de sjalot in dunne halve ringen.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
2
  • Snijd het brood in blokjes van 3 cm. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het brood in 6 - 8 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verdeel de gerookte zalm met twee vorken in kleine stukken.
4
  • Voeg de slamix en de sjalot toe aan een saladekom.
  • Voeg de dressing toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer en avocado toe. 
  • Garneer met de gerookte zalm en croutons.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders