Skip to main content
Salade met geitenkaas en appel
Salade met geitenkaas en appel

Salade met geitenkaas en appel

met walnoot en cranberrychutney

4.6
(72)

Deze lunchsalade is binnen een handomdraai klaar en bereid je maar met slechts 6 ingrediënten! De geitenkaas gaat perfect samen met het zoete van de appel en cranberrychutney.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

120 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Walnoten

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Appel

8 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1825 kJ
Energie (kcal)436 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten18.3 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels2.3 g
Eiwitten20.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

2

Meng in een saladekom de olijfolie met balsamico, de appel en de slamix. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de honing en de walnoten over de geitenkaas. Gratineer 3 - 4 minuten in de oven.

4

Verdeel de salade over de borden. Leg de geitenkaas met walnoten erop. Serveer met de cranberrychutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders