Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Entrecote
300 gram
Aardappelen
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Wortel
25 gram
Biologische crème fraîche
25 gram
Spekreepjes
100 gram
Zwarte-pepersaus
(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
½ tl
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
2 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
Haal de runderlende en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep ondertussen de runderlende droog met keukenpapier en wrijf in met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de runderlende al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van: 1 el roomboter per persoon, de rozemarijn, 1/3 van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven.
Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet af en bewaar wat kookvocht. Verwarm de pepersaus op laag vuur in een steelpan, voeg eventueel nog versgemalen peper toe aan de saus.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 5 - 7 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval 6 minuten of schroei iets langer dicht.
Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 - 4 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe samen met de overige knoflook en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de crème fraiche en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het bewaarde bakvet om het wat smeuïger te maken.
Snijd de runderlende tegen de draad in, in dunne plakken. Leg op elk bord een paar plakken van de runderlende en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje, zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.