Runderlende met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderlende met champignonroomsaus

Runderlende met champignonroomsaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Entrecote

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

300 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Wortel

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1285 kcal
Energie (kJ)5376 kJ
Vetten81 g
waarvan verzadigd44 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10 g
Vezels17.5 g
Eiwitten54 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de runderlende en de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep ondertussen de runderlende droog met keukenpapier en wrijf in met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

Aardappelen bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van: 1 el roomboter per persoon, de rozemarijn, 1/3 van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven. Snijd de champignons in plakjes.

Runderlende bereiden
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende op de vetkant in de koekenpan zodra de boter goed heet is. Bak 2 minuten op de vetkant, en vervolgens nog 2 minuten op de andere zijden. Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 8 – 12 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval 12 minuten.

Saus maken
4

Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet beide af en bewaar een beetje kookvocht. Bak de champignons en de overige knoflook 4 – 6 minuten in de koekenpan van de runderlende. Voeg per persoon: 75 ml slagroom en ½ el wittewijnazijn toe. Verkruimel het runderbouillonblokje erboven en meng goed. Kook de saus in op laag vuur.

Groenten afmaken
5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de rest van de slagroom en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Snijd de runderlende tegen de draad in, in dunne plakken. Leg op elk bord een paar plakken van de runderlende en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje, zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.