Skip to main content
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met aardappelpuree, sperziebonen en ui

4.4
(1,5K)

Door panko aan het gehakt toe te voegen, blijven de ingrediënten beter aan elkaar plakken en wordt het resultaat malser. Het paneermeel absorbeert ook de sappen die vrijkomen tijdens het bakken, waardoor de gehaktballen lekker sappig blijven!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

30 gram

Tomatenketchup

5 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2884 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.5 g
Potassium1596.3 mg
Calcium136.5 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en bewaar apart.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Schenk een bodempje water in een hapjespan. Voeg de sperziebonen toe. Laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui fijn.
Gehaktballetjes maken
3
  • Meng in een kom het gehakt met de panko. Draai er 3 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de helft van de ui toe. Bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
Mengen
4
  • Besprenkel de sperziebonen met olijfolie, voeg de overige ui toe en bak 3 - 4 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de ketchup met de sojasaus, de honing en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak al roerend 2 minuten. Zet daarna het vuur uit.
Puree maken
5
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Stamp de aardappelen, een klein klontje roomboter en wat kookvocht naar smaak met een aardappelstamper tot een grove puree. 
  • Voeg de mosterd en de verse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de puree over de borden. Schep de groenten en de gehaktballetjes ernaast.
  • Besprenkel met de saus uit de pan.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders