Deze kruidige couscous maak je lekker fris door munt en krulpeterselie toe te voegen. De mini-romaine krijgt een speciale behandeling: je bakt deze kort in het bakvet van de gehaktballetjes. Hierdoor krijgt de couscous extra veel smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Tomaat
100 ml
Passata
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
3 stuk(s)
Gekruide rundergehaktballetjes
12 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
5 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Mini-romaine sla
¼ el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 175 ml water per persoon voor de couscous. Laat de couscous met een snuf zout, 10 minuten afgedekt wellen in een kom.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsen van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de mini-romaine in reepjes.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundergehaktballetjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de balletjes daarna toe aan de tomatensaus uit stap 4, of bewaar even apart als de saus nog niet klaar is. De koekenpan met bakvet heb je nog nodig!
Verhit ondertussen de olijfolie in een steelpan op hoog vuur en bak de knoflook en rode peper 2 minuten. Verlaag het vuur en blus af met de tomatenpassata, de tomatenblokjes en 2 el water per persoon. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gehaktballetjes door de tomatensaus.
Schep de couscous, de mini-romaine en de kruiden in het bakvet van de gehaktballetjes in de koekenpan. Roer de overige roomboter erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Proef de couscous en breng op smaak met extra vierge olijfolie en eventueel peper en zout. Serveer de kruidencouscous met de gehaktballetjes in tomatensaus.