HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRunderchipolata Met Frisse Groentecouscous
topBanner
Runderchipolata met frisse groentecouscous

Runderchipolata met frisse groentecouscous

Een lentegerecht met groene groenten en limoen

Lees meer

Het vlees van de kruidige chipolata is afkomstig van koeien die hebben geleefd op Hollandse boerderijen met veel weidegebied. Houd je van limoen? Besprenkel dan de bouillon met een ½ el limoensap per persoon, voeg daarna de couscous toe en laat afgedekt wellen voor een extra frisse smaak!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3338.8320000000003 kJ
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels20 g
Eiwitten45 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Mes
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de couscous toe zodra de bouillon kookt, zet het vuur uit en laat afgedekt wellen.

2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de courgette klein en de runderchipolata in plakjes.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur iets hoger, voeg de chipolata toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette en paprikapoeder toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak 5 minuten.

4

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat in 3 minuten, al roerende, slinken. Pers het sap van de limoen uit en voeg de couscous en limoensap naar smaak toe. Verhit nog 1 minuut.

5

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Heb je veldsla of paprika over van de andere gerechten? Bak de paprika dan mee met de courgette en schep de veldsla vlak voor het opdienen door de couscous.

6

Tip! Heb je veldsla of paprika over van de andere gerechten? Bak de paprika dan mee met de courgette en schep de veldsla vlak voor het opdienen door de couscous.