Rumpsteak wordt beschouwd als één van de meest malse stukjes rundvlees. Het zit net achter de staart, heet ook wel de dikke ziel, en wordt tevens gebruikt voor carpaccio.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
125 gram
Champignons
125 gram
Rode cherrytomaten
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Groene peper
¼ stuk(s)
Sjalot
4.95 gram
Verse bladpeterselie en koriander
5 gram
Verse oregano
1 stuk(s)
Rumpsteak
20 gram
Rucola
20 gram
Amandelen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn. Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.
Tip: Heb je een keukenmachine? Maak de chimichurri dan hierin!
Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de champignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smak met peper en zout. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.
Tip: Snijd de steak tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.
Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak met 1 1/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.