topBanner
Rumpsteak met chimichurri

Rumpsteak met chimichurri

met aardappelen, champignons en salade

Premium
Lees meer

Rumpsteak wordt beschouwd als één van de meest malse stukjes rundvlees. Het zit net achter de staart, heet ook wel de dikke ziel, en wordt tevens gebruikt voor carpaccio.

Allergenen :NotenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Cerise aardappel

250 gram

Champignons

125 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

10 gram

Verse oregano

2 stuk(s)

Rumpsteak

40 gram

Rucola

40 gram

Amandelen

(BevatNoten)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4477 kJ
Energie (kcal)1070 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels11 g
Eiwitten45 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn. Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.

4

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de champignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smak met peper en zout. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.

6

Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak met 1 1/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.