HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRucolastamppot Met Kruidenkaas
topBanner
Rucolastamppot met kruidenkaas

Rucolastamppot met kruidenkaas

Met courgette, tomaat en crème fraîche

Lees meer

Geef deze winterse klassieker een mediterrane metamorfose. Door het gebruik van groenten en kruiden met frisse smaken is dit gerecht verrassend anders. De rucola geeft het geheel wat pit. Eigenlijk is rucola geen sla, maar een koolsoort en familie van de radijs. Dit verklaart ook meteen de kruidige en pittige smaak.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3113 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Scheur de rucola en het basilicum klein.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe samen met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, de cherrytomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

6

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.