Roti met pittige kippendij en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roti met pittige kippendij en aardappel

Roti met pittige kippendij en aardappel

met haricots verts en zoetzure komkommer

Twijfel je of een ei nog goed is om te eten? Leg je ei in een bakje of groot glas water. Een drijvend ei is niet vers. Let op: als je zout aan het water toevoegt, werkt de test nog sneller bij minder oude eieren.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Haricots verts

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3242 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels15.4 g
Eiwitten44.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de ui. Snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd doormidden.

Kippendij bakken
2

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook, rode peper en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.

Aardappelen koken
3

Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de hapjespan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de haricots verts en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten.

Weetje: Haricots verts zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn haricots verts rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Ei koken
4

Breng ruim water aan de kook in een steelpan, of gebruik een waterkoker. Kook het ei in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Spoel het ei met koud water en pel. 

Zoetzuur maken
5

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 el water, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer en uienringen toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om. Verwarm de rotiplaat zonder verpakking 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en haricots verts over diepe borden en schep de saus eroverheen. Leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de rotiplaat, de zoetzure komkommer en de ui.