Romige penne met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige penne met tonijn

Romige penne met tonijn

in prei-spinaziesaus met dille en citroen

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3149 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels11.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Prei bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 13 minuten in de pan met deksel.
Saus afmaken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot het geslonken is.
  • Meng de tonijn en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met tonijn erover.
  • Garneer met de dille, de overige kaas en de overige citroenpartjes.