Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

De roomkaas is gekruid met ras el hanout en peterselie

De parelcouscous krijgt een romige smaak door de kruidenroomkaas. Deze kaas hebben we speciaal voor jou bedacht en gemaakt. In de kaas zijn onder andere peterselie en ras el hanout kruiden verwerkt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

250 gram

Flespompoen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)608 kcal
Energie (kJ)2544 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snipper de sjalot. Schil de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelmatig vuur.

4

Voeg vervolgens de parelcouscous en kruidenroomkaas toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.