HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Parelcouscous Met Pompoen En Hazelnoten
topBanner
Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

De roomkaas is gekruid met ras el hanout en peterselie

Lees meer

De parelcouscous krijgt een romige smaak door de kruidenroomkaas. Deze kaas hebben we speciaal voor jou bedacht en gemaakt. In de kaas zijn onder andere peterselie en ras el hanout kruiden verwerkt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

500 gram

Flespompoen

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2543.8720000000003 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snipper de sjalot. Schil de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelmatig vuur.

4

Voeg vervolgens de parelcouscous en kruidenroomkaas toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.