Romige linguine met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met geitenkaas

Romige linguine met geitenkaas

Met broccoli, walnoten en zongedroogde tomaatjes

Linguine is het wat dikkere broertje van spaghetti. Om extra snel klaar te zijn en te besparen op afwas, kook je de broccoli gewoon mee met de linguine. Met de uitgesproken smaken van geitenkaas, zongedroogde tomaten en walnoten heb je in een mum van tijd een smaakvolle pasta op tafel staan.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

1 tl

Gedroogde oregano

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Snijplank
•Fruitmesje
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Bord

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden, hakken, koken
2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.