Romige gnocchi met blauwekaassaus, spinazie en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gnocchi met blauwekaassaus, spinazie en appel

Romige gnocchi met blauwekaassaus, spinazie en appel

met frisse salade met walnoten

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Eieren
•Sulfiet
•Melk (inclusief lactose)
•Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3610 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels10.1 g
Eiwitten20.7 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

•Hapjespan of grote koekenpan
•Grote kom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in plakjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, gnocchi en appel toe en bak 5 - 7 minuten, of tot alles goudbruin is.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de helft van de spinazie toe en bak al roerend verder.
Walnoten roosteren
2
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur een rooster de walnootstukjes in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Voeg de blauwe kaas en de kookroom toe aan de pan met gnocchi en meng tot de kaas gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de overige spinazie toe aan de grote kom en meng met de dressing (zie Tip).

Tip: Scheur de spinazie eventueel in kleinere stukken als je niet van groot spinazieblad houdt.

Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Garneer met de pecorino.
  • Leg de spinaziesalade ernaast. Bestrooi met de walnoten.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.