topBanner
Roerei met rode puntpaprika en feta

Roerei met rode puntpaprika en feta

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Bosui

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

500 gram

Vastkokende aardappelen

40 gram

Mesclun

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3523 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de rode puntpaprika toe.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige rode puntpaprika 3 – 4 minuten.

5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met rode puntpaprika, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.