HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Van Orzo Met Victoriabaarsfilet
topBanner
Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm

Lees meer

De victoriabaars - max. 2 meter - is een van de grootste zoetwatervissen te wereld. De filet in dit recept draagt een certificaat van Naturland voor duurzame ambachtelijke visserij.

Labels:Makkelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Venkel

⅔ stuk(s)

Courgette

¾ stuk(s)

Citroen

40 gram

Spekblokjes

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

2 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

(BevatVis)

2 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2765 kJ
Energie (kcal)661 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in schijfjes

2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de orzo toe, bak 1 minuut en schenk de bouillon er dan voorzichtig bij. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken victoriabaarsfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.