Rijsttafel met gehaktballetjes in satésaus en kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijsttafel met gehaktballetjes in satésaus en kip

Rijsttafel met gehaktballetjes in satésaus en kip

met sticky gele kokosrijst en sperziebonen

Je serveert vandaag een Indische rijsttafel met onder andere kipfilethaasjes en gehaktballetjes in satésaus. Selamat makan!

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Limoen

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Wortel

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

125 ml

Kokosmelk

1.5 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Tarwe, Eieren)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

40 gram

Pindasaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1366 kcal
Energie (kJ)5715 kJ
Vetten80 g
waarvan verzadigd40.7 g
Koolhydraten99.1 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten58 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Steelpan
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Grote kom

Instructies

Kip marineren
1

Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit in een kom. Voeg de Javaanse wokpasta en kipfilethaasjes toe aan de kom en meng goed. Zet apart tot gebruik (zie Tip). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.

Tip: Heb je satéprikkers in huis? Rijg dan elk kipfilethaasje aan een satéprikker.

Rijst koken en bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gemalen kurkuma samen met de helft van de gember, knoflook en rode pepermix toe aan de steelpan en bak kort. Voeg de rijst en 150 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg ten slotte 1/3 van de kokosmelk toe en roer alles goed door. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes droogkoken. Voeg eventueel wat extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat afgedekt nagaren.

Sperziebonen smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige verse gember, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg 1/3 van de kokosmelk en per persoon: 140 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen en de helft van de geraspte wortel toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 - 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
4

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de overige wortel toe en schep goed om. Zet opzij en laat de smaken intrekken. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe aan een koekenpan met deksel. Leg de kipfilethaasjes in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg de overgebleven marinade toe en bak de kip nog 2 - 3 minuten met deksel op de pan, of tot de kip gaar is. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Gehaktballetjes bereiden
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten. Voeg de satésaus en de overige kokosmelk toe en verwarm 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst over een grote kom en garneer met de helft van de gefrituurde uitjes. Serveer de overige elementen in aparte kommen of serveerschalen en verdeel over de tafel. Garneer de gehaktballetjes met de overige gefrituurde uitjes. Serveer met de overige limoenpartjes.