
Rijsttafel box | Indonesische klassiekers
4 personen | Verschillende recepten voor een rijsttafel
Met de Indonesische rijsttafelbox vul jij je koelkast (en later de tafel) met alle ingrediënten voor een avond authentiek genieten. Van nasi goreng tot saté ajam - met maar liefst 8 klassieke gerechtjes voor 4 personen wordt het gegarandeerd urenlang gezellig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
400 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
40 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
750 ml
Kokosmelk
300 gram
Rodekool, wittekool en wortel
100 gram
Taugé
2 stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Paprika
80 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
360 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
600 gram
Kipsatéblokjes
120 gram
Pindasaus
(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Vers citroengras
3 tl
Gemalen kurkuma
1 stuk(s)
Komkommer
60 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
300 gram
Basmatirijst
6 stuk(s)
Spies
6 stuk(s)
Ei
½ zakje(s)
Garam masala
1 zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 zakje(s)
Nasi-bami kruidenmix
½ zakje(s)
Gele currykruiden
30 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
300 gram
Rendang
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
6 tl
Zout
300 ml
Water
5 el
Zonnebloemolie
½ el
Sambal
2.5 el
Suiker
10 el
Wittewijnazijn
Benodigdheden
Instructies

- Plet het citroengras op drie plaatsen.
- Voeg de rijst, het citroengras, 1/2 zakje kurkuma, de nasi-bami kruidenmix en 3 tl zout toe aan een pan met deksel. Voeg 700 ml water toe en breng de rijst aan de kook.
- Kook de rijst 10 - 12 minuten.
- Haal de rijst van het vuur en voeg 200 ml kokosmelk toe. Dek af, en laat 20 - 30 minuten stomen.

- Snijd de ui en 1 rode peper fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en rode peper toe en bak 3 - 4 minuten.
- Voeg de sperziebonen, 1 el ketjap en 300 ml kokosmelk toe. Dek af en kook 8 - 10 minuten.
- Voeg de paprika, 1 rode peper, 1 sjalot en 1 tl zout toe aan een keukenmachine. Mix tot een geheel.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de koolmix en taugé toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprikapuree toe en bak nog 1 - 2 minuten. Meng goed en bewaar tot serveren.

- Snipper 1 sjalot. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten.
- Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Dek de garnalen af. Bewaar apart.
- Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
- Voeg 100 ml kokosmelk en 1/2 zakje currypoeder toe aan de steelpan. Verwarm 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de gepelde eieren toe.

- Verwarm de satésaus, 150 ml kokosmelk, 1/2 el sambal en 1 el ketjap 5 - 6 minuten in een steelpan op middelhoog vuur.
- Rijg ondertussen de kipfiletstukjes aan de spiezen.
- Verhit 1 el zonnebloemolie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de rendang toe en verwarm 8 - 10 minuten.

- Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur. Voeg de pinda's, kokosrasp, 1 tl garam masala en 1/2 el suiker toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de kokos goudbruin is.
- Breng ondertussen 10 el wittewijnazijn, 2 el suiker, 1 tl zout en 1/2 zakje kurkuma aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Laat 8 - 10 minuten koken.
- Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve maantjes.
- Voeg de komkommer en overige koolmix toe aan een grote kom. Voeg de gekookte azijn toe en laat afkoelen (zie Tip).
Tip: De atjar wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan en de smaken goed kunnen intrekken!

- Serveer alle rijsttafelgerechten in aparte serveerschalen of kommen.
- Serveer de satésaus bij de kipspiesjes.
- Garneer de nasi kuning met de gefrituurde uitjes.