Rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini

Rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini

met Vietnamese saus, sojabonen en zoetzure paarse wortel

Rumpsteak wordt beschouwd als één van de meest malse stukjes rundvlees. Het zit net achter de staart en wordt tevens gebruikt voor carpaccio.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rumpsteak

200 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paarse wortel

50 gram

Broccolini

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

5 gram

Verse basilicum en munt

25 gram

Sojabonen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3701 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.8 g
Eiwitten46 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Meng per persoon 1/2 zakje Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie in een kom. Leg de rumpsteak hier in en laat marineren tot gebruik in stap 5. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Kook de noedels 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Schil de paarse wortel. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de paarse wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de paarse wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 partje limoen. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok of hapjespan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de rumpsteak met marinade in 2 – 4 minuten per kant bruin (pas op! dit kan spetteren!). De rumpsteak mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Ris de blaadjes van de basilicum en munt en snijd fijn.

Bowl maken
6

Snijd de rumpsteak in fijne plakken, tegen de draad in. Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure paarse wortel en sneetjes rumpsteak op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden en een partje limoen.