HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstbowl Met Sticky Paddenstoelen
topBanner
Rijstbowl met sticky paddenstoelen

Rijstbowl met sticky paddenstoelen

met zoetzure radijsjes, gember en sesamzaad

Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui en bieslook.

Labels:VeggieBalansLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 bos(sen)

Radijs

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode ui

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

5 gram

Verse bieslook

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

2 el

Bruine suiker

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2695 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels6 g
Eiwitten16 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Rasp
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Snijd de radijs in plakken en voeg toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem. Hak de bieslook fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en de rode ui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

4

Meng de rijst met de overige sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook. Serveer met de zoetzure radijs.