Skip to main content
Sticky speklap met Koreaanse kruiden
Sticky speklap met Koreaanse kruiden

Sticky speklap met Koreaanse kruiden

met rijst, zoete Aziatische saus, taugé en zoetzure wortel

3.7
(260)

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

50 gram

Taugé

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

25 gram

Radicchio en romaine

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water voor saus

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3638 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten96.6 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels6.3 g
Eiwitten29 g
Zout3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium96.3 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Haal de speklap uit de verpakking en voeg de marinade toe aan een kleine kom.
  • Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus toe en roer goed door. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.
Rijst koken
2
  • Rasp de wortel.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Voeg de wortel toe en schep goed om. Bewaar apart en roer af en toe om.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Speklap bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de speklap en ui 10 - 12 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Roer de honing en de aangegeven hoeveelheid water erdoorheen.
  • Voeg de taugé, de overige sojasaus, marinade en knoflook toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de grote stukken radicchio en romaine eventueel kleiner.
  • Serveer de rijst over kommen en verdeel de sla, wortel, speklap en taugé eroverheen.
  • Besprenkel met de zoete Aziatische saus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders