HelloFresh
topBanner
Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

met bonen, mais en gemarineerde tomaten

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Witte langgraanrijst

⅔ blik

Bonen

120 g

Mais

1 zakje

Mexicaanse kruiden

10 g

Verse koriander

1 stuks

Limoen

1 stuks

Avocado

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje

Paprikapoeder

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Knoflookteen

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4008 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

2

Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten.Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kleine kom met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast.Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

4

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Garneer met de overige koriander, de zure-room-paprikadressing en de partjes limoen.