HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstbowl Met Avocado En Een Gebakken Ei
topBanner
Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

met zwarte bonen, mais en gemarineerde tomaten

Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:Lekker snelFamilieVeggieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Witte langgraanrijst

1 pak(ken)

Zwarte bonen

1 blik(ken)

Mais in blik

1 stuk(s)

Ui

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3455 kJ
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels19.31 g
Eiwitten20 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

2

Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

4

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 50% van de ADH vezels bevat? Dat komt voornamelijk door de zwarte bonen, die naast veel vezels ook rijk zijn aan ijzer, magnesium en belangrijke B-vitaminen.