HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijst Met Kokosspinazie En Cashewnoten Met Kokosmelk
topBanner
Rijst met kokosspinazie en cashewnoten met kokosmelk

Rijst met kokosspinazie en cashewnoten met kokosmelk

Lees meer

Deze curry garneer je met cashewnoten, die je vaak tegenkomt in de Thaise keuken. Hierdoor krijgt het gerecht een volle structuur. De kokosmelk en kokosrasp zorgen voor een romige smaak.

Labels:Eet mij eerstLekker snelVeggie
Allergenen :Pinda'sNotenSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Ui

2

Knoflookteen

2

Tomaat

170 gram

Pandanrijst

1

Gemalen kurkuma

40 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

2

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1

Olijfolie

1

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout2.2 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen. Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten doorkoken.

6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.