BestellenCadeaubon
Rigatonisalade met courgette, cherrytomaten, feta en geroosterde pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatonisalade met courgette, cherrytomaten, feta en geroosterde pijnboompitten

Rigatonisalade met courgette, cherrytomaten, feta en geroosterde pijnboompitten

Dit is een lekker fris pastagerecht door de tomaat, courgette en feta. Je maakt deze pasta met rigatoni; grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten!

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Instructies

Pasta koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten voorbereiden
2

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie toe aan de saladekom. Snijd de courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.

Feta verkruimelen
5

Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en de overige krulpeterselie.