Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus

Verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van venkel en venkelzaad.

Allergenen :
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

125 gram

Verse rigatoni

(Bevat Eieren, Tarwe)

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

25 gram

Panko paneermeel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)532 kcal
Energie (kJ)2226 kJ
Vetten8.3 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten92.7 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels9.6 g
Eiwitten16.4 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie Tip).
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Heeft jouw oven geen grillstand? Verwarm de oven dan op 220 graden en plaats de pasta in stap 3 bovenin de oven.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat zachtjes koken terwijl je de pasta kookt.
  • Kook de pasta 4 - 6 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Gratineren
3
  • Meng de pasta door de tomatensaus met de helft van de Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige Italiaanse kaas.
  • Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op, deze kan nog erg heet zijn!

Tip: Wist je dat de tomatenblokjes in pak bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse tomaten?