Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Paprika
250 gram
Rigatoni
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)200 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)1 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat zachtjes koken terwijl je de pasta kookt. Kook de pasta 4 - 6 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng de pasta en de de helft van de Italiaanse kaas door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige Italiaanse kaas. Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.
Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op, deze kan nog erg heet zijn!