Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus

met pecorino en verse krulpeterselie

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Lekker snel
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witlof

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3551 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels11.3 g
Eiwitten21.6 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Kook de pasta, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne reepjes (zie Tip).

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van het witlof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.

Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witlof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de rodewijnazijn (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn: dit zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.

Saus maken
3
  • Voeg de slagroom en de Italiaanse kruiden toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven en roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng de pecorino door de saus.

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 3 - 5 minuten koken zodat het vocht verdampt.

Serveren
4
  • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerend. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden en verdeel het overige witlof eroverheen. Garneer met de peterselie.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat meer dan 250 gram groente per portie!