Rigatoni met broccoli en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas

Rigatoni heeft eenzelfde vorm als penne, maar is een stuk groter en neemt daardoor lekker veel saus op. De spekjes geven veel smaak aan het gerecht en vormen een mooi contrast met de romige crème fraîche. Dit gerecht staat snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Broccoli

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

32 gram

Ui, gesneden

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spekblokjes

½ pak(ken)

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3665 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

broccoli
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen

snijden
2

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de bladpeterselie fijn.

bakken
3

• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveren
4

• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.