HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Met Broccoli En Spekjes
topBanner
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas

QUICK & EASY
Lees meer

Rigatoni heeft eenzelfde vorm als penne, maar is een stuk groter en neemt daardoor lekker veel saus op. De spekjes geven veel smaak aan het gerecht en vormen een mooi contrast met de romige crème fraîche. Dit gerecht staat snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Broccoli

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

75 gram

Ui, gesneden

1 stuk(s)

Knoflookteen

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spekblokjes

1 pak(ken)

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3665 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen

2

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de bladpeterselie fijn.

3

• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.