HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni In Paddenstoelenroomsaus
topBanner
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met witlof en verse krulpeterselie

QUICK & EASY
Lees meer

Niks lekkerder aan het einde van een gure herfstdag dan een hartverwarmend bord comfort food en dat is precies wat dit romige pastagerecht is! Een deel van de witlof houdt een lekkere bite, maar als je hier niet zo van houdt, kun je ook alles meekoken.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Witlof

175 gram

Gemengde paddenstoelen

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Rode wijnazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

• Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.

3

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. • Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

• Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.