Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met witlof en verse krulpeterselie

20 minuten
Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Niks lekkerder aan het einde van een gure herfstdag dan een hartverwarmend bord comfort food en dat is precies wat dit romige pastagerecht is! Een deel van de witlof houdt een lekkere bite, maar als je hier niet zo van houdt, kun je ook alles meekoken.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Witlof

175 g

Gemengde paddenstoelen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Rode wijnazijn

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Witlof snijden
Witlof snijden
2

• Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.

Saus maken
Saus maken
3

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. • Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Mengen en serveren
Mengen en serveren
4

• Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.