topBanner
Procureur met pompoen

Procureur met pompoen

Met een salade van bieten, spruiten en tomaten

Premium
Lees meer

Deze kleurrijke herfstsalade is rijkgevuld met allerlei groenten. De aardse smaken van pompoen en rode en gele biet passen goed bij elkaar. De licht bittere spruitjes en de frisheid van de tomaatjes en het basilicum zorgen voor een lekker contrast.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele biet

1 stuk(s)

Rode biet

⅔ stuk(s)

Hokkaido pompoen

200 gram

Spruiten

2 stuk(s)

Procureur

1 stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Verse basilicum en tijm

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Mini-romatomaten

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3941 kJ
Energie (kcal)942 kcal
Vetten72.0 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten31 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels15 g
Eiwitten36 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Lepel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Aluminiumfolie
Hapjespan
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele en rode biet en snijd in dunne parten. Snijd de pompoen open, verwijder de pompoenpitten met een lepel en snijd de pompoen in dunne parten. Je hoeft de pompoen niet te schillen.

2

Meng de bieten en pompoen met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de bieten aan de ene kant van een bakplaat met bakpapier en leg de pompoen aan de andere kant van de bakplaat. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Meng ondertussen de spruiten met de overige olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de spruiten tussen de groenten op de bakplaat en bak de laatste 15 minuten mee in de oven.

3

Wrijf ondertussen de procureur in met peper en zout. Pers de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de rode ui in halve ringen.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de procureur 2 – 4 minuten per kant. Haal de procureur uit de pan en wikkel in aluminiumfolie om warm te houden. Voeg de rode ui en tijm toe aan de pan en bak 4 – 5 minuten. Voeg het sinaasappelsap toe en laat dit op laag vuur 3 – 4 minuten inkoken. Het sap wordt voor een groot deel opgenomen door de uien.

5

Halveer ondertussen de mini-romatomaten. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg hier de gele en rode biet, spruiten, mini-romatomaten en gesneden basilicumblaadjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg de pompoenparten dakpansgewijs op de borden. Serveer de bietensalade ernaast en verkruimel hier de verse geitenkaas over. Snijd de procureur in repen en leg deze tegen elkaar aan op het bord. Verdeel de saus erover.