HelloFresh
Portobelloburger met gebakken ei

Portobelloburger met gebakken ei

Met gebakken aardappelen en gegrilde courgette

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 672 beoordelingen
Lees meer

De portobello is met z'n ronde vorm bijna voorbestemd om op een hamburgerbroodje te eindigen. In dit gemakkelijke vegetarische gerecht combineer je hem met klassieke gebakken aardappeltjes en natuurlijk een flinke dot mayonaise.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadLupineEiMosterd
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

2

Gedroogde rozemarijn

2

Gedroogde tijm

1

Rode ui

1

Courgette

2

Portobello

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2

Hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Lupine)

2

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2

Olijfolie

1

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kcal)865 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie tip). Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Kaas smelten
Kaas smelten
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbollen mee.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, een spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.