Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 26 Jan tot 01 Feb
arrow right iconarrow right icon
Portobello-burger met spiegelei
Portobello-burger met spiegelei

Portobello-burger met spiegelei

Met gebakken aardappelen en geroosterde courgette

Lees meer

De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt als burger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Labels:VeggieFamily
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadLupineEiMosterd
Voorbereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Courgette

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Lupine)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Portobello

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4155 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bereiden
Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

In de oven
In de oven
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

Ei bakken
Ei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.