Pollo tonnato met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pollo tonnato met gebakken krieltjes

Pollo tonnato met gebakken krieltjes

met geroosterde tomaten en kappertjes

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfilethaasjes

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3515 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Pan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Sieve
Staafmixer

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Halveer de tomaten in de breedte. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomaten roosteren
3

Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng in een kleine kom de olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, peper en zout. Besprenkel de tomaten met dit mengsel. Rooster de tomaten 20 - 22 minuten in de oven.

Kip pocheren
4

Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, zodra de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 - 8 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Bewaar de bouillon om een lekkere soep mee te maken of om te gebruiken voor een risotto de volgende dag.

Saus maken
5

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Mix in een hoge kom de mayonaise, de tonijn, 1 el water per persoon en de helft van de kappertjes met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De kappertjes zijn al zout, dus proef eerst voor je meer zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de tomaten over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast en verdeel de tonijnsaus over de kip. Garneer met de overige kappertjes.