Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Knoflookteen
500 gram
Krieltjes
200 gram
Kipfilethaasjes
80 gram
Tonijn in olijfolie
(BevatVis)20 gram
Kappertjes
75 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
500 ml
Kippenbouillon
½ el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Halveer de tomaten in de breedte. Pers de knoflook of snijd fijn.
Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng in een kleine kom de olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, peper en zout. Besprenkel de tomaten met dit mengsel. Rooster de tomaten 20 - 22 minuten in de oven.
Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, zodra de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 - 8 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en houd warm onder aluminiumfolie.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Mix in een hoge kom de mayonaise, de tonijn, 1 el water per persoon en de helft van de kappertjes met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes en de tomaten over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast en verdeel de tonijnsaus over de kip. Garneer met de overige kappertjes.