Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika en Midden-Oosterse kruiden

.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten87.8 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels8.6 g
Eiwitten33.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden
1

Snijd de champignons in plakken en de paprika in dunne ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 - 4 minuten.

 

Pizza beleggen
3

Besmeer het platbrood met de tomatensaus. Verdeel de champignons en de paprika over het platbrood en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte kaas en mozzarella. Leg de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 6 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
4

Verdeel de pizza's over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.