Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm. Dit smaakt goed bij de geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je zelfgemaakte pizza.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Courgette
6 takje(s)
Verse tijm
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Amandelen
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)250 gram
Rode biet
50 gram
Grana padano-vlokken
(BevatEi, Melk (inclusief lactose))4 stuk(s)
Wit platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)80 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn.
Snijd vervolgens de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Hak de amandelen grof.
Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, olijfolie en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng goed op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, amandelen en tijm en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.