topBanner
Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas

Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas

Lees meer

Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm. Dit smaakt goed bij de geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je zelfgemaakte pizza.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :NotenEiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

6 takje(s)

Verse tijm

40 gram

Amandelen

(BevatNoten)

250 gram

Rode biet

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4113 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout1.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Snijd vervolgens de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Hak de amandelen grof.

3

Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, olijfolie en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng goed op smaak met peper en zout.

4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, amandelen en tijm en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.