topBanner
Platbrood met kipshoarma en zelfgemaakte tzatziki

Platbrood met kipshoarma en zelfgemaakte tzatziki

met gebakken aardappelblokjes

Lees meer

Een van onze favorieten uit de Griekse keuken: tzatziki. Lekker om brood of groente in te dippen, je souvlaki mee op smaak te brengen, of zoals in dit recept kipshoarma. Het geheim van een goede tzatziki? De juiste yoghurt en voldoende knoflook. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse munt

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Kipshoarma

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Little gem

2 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1.5 el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2665 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep af en toe om.

2

Snipper de ui. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de knoflook en de helft van de munt met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en kipshoarma 8-10 minuten, of totdat de kip gaar is.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Halveer de little gem, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Meng in een saladekom per persoon 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de groenten toe en meng goed.

5

Wikkel de platbroden in alumiumfolie en verwarm de laatste 3-5 minuten mee met de aardappelen in de oven. Verdeel daarna de little gem en tomatenblokjes over het platbrood. Schep de kipshoarma erop en verdeel er wat van de tzatziki over. Rol vervolgens het platbrood op.

6

Verdeel de aardappelblokjes over de borden serveer met de rest van tzatziki. Leg op elk bord een gevuld platbrood. Garneer met de overige munt.