Vandaag staat er een plaattaart met kip en barbecuesaus op het menu. Is er een kleine chef in huis? Beleg de plaattaart dan gezellig samen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Diced chicken breast
½ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat, Gluten)
25 g
BBQ Sauce
(Contains Sulphites, Mustard)
100 g
Passata
70 g
Corn
½ piece
Red onion
50 g
Grated mature cheese
½ piece
Red bell pepper
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd eventuele grote kipstukjes kleiner.
Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 5 - 7 minuten in de oven.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kipstukjes uit de pan en bewaar tot gebruik.
Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Schep 2 el passata per persoon in de koekenpan van de kip. Bestrijk het bladerdeeg met de overige passata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ui, paprika, mais, kip en geraspte belegen kaas erover.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Bak de plaattaart 15 - 18 minuten in de oven. Voeg de barbecuesaus toe aan de koekenpan. Verwarm al roerend 2 - 3 minuten op laag vuur.
Sprenkel met een lepel de barbecue-tomatensaus over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.