HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlaattaart Met Kip En Barbecuesaus
topBanner
Plaattaart met kip en barbecuesaus

Plaattaart met kip en barbecuesaus

met paprika en mais

Lees meer

Vandaag staat er een plaattaart met kip en barbecuesaus op het menu. Is er een kleine chef in huis? Beleg de plaattaart dan gezellig samen!

Labels:FamilieExtra groenteFamilie
Allergenen :TarweGlutenSulfietMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipfiletblokjes

1 roll(s)

Bladerdeeg

(BevatTarwe, Gluten)

50 gram

Barbecuesaus

(BevatSulfiet, Mosterd)

1 pak(ken)

Passata

1 blik(ken)

Maïs in blik

1 stuk(s)

Rode ui

75 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4082 kJ
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels5.93 g
Eiwitten46 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd eventuele grote kipstukjes kleiner.

2

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 5 - 7 minuten in de oven.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kipstukjes uit de pan en bewaar tot gebruik.

4

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Schep 2 el passata per persoon in de koekenpan van de kip. Bestrijk het bladerdeeg met de overige passata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ui, paprika, mais, kip en geraspte belegen kaas erover.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

5

Bak de plaattaart 15 - 18 minuten in de oven. Voeg de barbecuesaus toe aan de koekenpan. Verwarm al roerend 2 - 3 minuten op laag vuur.

6

Sprenkel met een lepel de barbecue-tomatensaus over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.