Plaattaart met champignons en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met champignons en prei

Plaattaart met champignons en prei

met roomkaas en geraspte kaas

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

65 gram

Champignons

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3588 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten60.7 g
waarvan verzadigd29.5 g
Koolhydraten52.5 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels6.3 g
Eiwitten19.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. 

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Groenten bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei en champignons met de Italiaanse kruiden en 1 el water per persoon, afgedekt, 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart voorbereiden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de helft van de roomkaas en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Verspreid het roomkaasmengsel over het bladerdeeg. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven.

Plaattaart afmaken
4

Verdeel de groenten, de overige kaas en roomkaas over de plaattaart. Bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de bodem gaar is en de randjes goudbruin (zie Tip).

Tip: Versier de plaattaart door de overige roomkaas in sierlijke toefjes tussen de groenten te verdelen.

Sla aanmaken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg net voor serveren de gemengde sla toe.

Serveren
6

Verdeel de plaattaart over de borden. Garneer met de gemengde sla.