Pittige Thaise salade met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Thaise salade met varkenshaas

Pittige Thaise salade met varkenshaas

met pinda's en gochujangdressing

Met dit recept tover je 318 gram groente per portie op je bord.

Labels:
Lactose-arm
•Koolhydraatarm
•Keto
Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Paksoi

¼ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2453 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten14.5 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten32.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kleine kom
•Large Frying Pan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de wortel in dunne reepjes van 3 cm lang. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan laat rusten onder aluminiumfolie tot het serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Houd de steel en bladeren heel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan. Bak de paksoi en het witte gedeelte van de witte bosui met de helft van de knoflook 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de sojasaus toe.
Salade maken
3
  • Meng in een kleine kom de overige knoflook, het sap van 1 limoenpartje per persoon, de Javaanse wokpasta, de overige sojasaus en de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de botersla fijn. Hak de pinda's grof.
  • Meng in een saladekom de komkommer, wortel, sla en het groene deel van de bosui met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden. Leg de paksoi erbij en besprenkel met 2/3 van de dressing.
  • Snijd het varkensvlees in plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de overige dressing.
  • Garneer met de pinda's en serveer met 1 limoenpartje per persoon.