Piri piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
140 gram
Parelgerst
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
250 gram
Rode cherrytomaten
â…” stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Gekruid kipgehakt
1 tl
Piri-pirikruiden
40 gram
Mesclun
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 225 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en weeg 70 g parelgerst per persoon af. Los 1/4 groentebouillonblokje per persoon op in het kokende water en voeg de parelgerst toe. Kook afgedekt in 23 - 25 minuten gaar. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet indien nodig af.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de blaadjes en de takjes van de bladpeterselie apart van elkaar fijn. Voeg de takjes toe aan de kokende parelgerst en bewaar de blaadjes apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, de tomatenblokjes en 1/2 tl piri-pirikruiden per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 7 - 8 minuten.
Voeg de mesclun en de komkommer toe aan een saladekom en meng met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
Voeg de parelgerst en het grootste deel van de peterselie toe aan de wok of hapjespan, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de parelgerst over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas en de overige peterselie. Serveer met de salade.