Pittige kokossoep met kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokossoep met kabeljauwfilet

Pittige kokossoep met kabeljauwfilet

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Wortel

125 ml

Kokosmelk

⅓ zakje(s)

Gemalen citroengras

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2557 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11 g
Vezels11.3 g
Eiwitten27 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje voor 300 ml water en vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken.

Smaakmakers bereiden
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur.

Soep afmaken
3

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd de kabeljauw in blokjes van 2 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de wok of soeppan en laat de soep, afgedekt, nog 2 minuten koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.

Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Soep serveren
4

Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout of sojasaus. Verdeel de kokossoep met kabeljauw over de kommen.