HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Kokossoep Met Kabeljauwfilet
topBanner
Pittige kokossoep met kabeljauwfilet

Pittige kokossoep met kabeljauwfilet

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Lees meer

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Snijbonen

2 stuk(s)

Wortel

250 ml

Kokosmelk

⅔ zakje(s)

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

3 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2557 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan met deksel
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur.

3

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd de kabeljauw in blokjes van 2 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de wok of soeppan en laat de soep, afgedekt, nog 2 minuten koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.

4

Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout of sojasaus. Verdeel de kokossoep met kabeljauw over de kommen.