Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

met zoete bospeen, hazelnoten en kokos

.

Allergenen :
Vis
Noten
Eieren
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Bospeen

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4063 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Bakplaat
Bakpapier
Kom

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

.
2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

.
3

Verdeel de bospeen en de helft van de rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.

.
4

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon, de overige rode ui en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

.
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven.

.
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.